פתיחת מסעדות מלון THE JAFFA

29/07/2018
פתיחת מסעדות מלון THE JAFFA (הגדל)

 

מסעדת שף איטלקית קלאסית ודלי ניו יורקי

יפתחו במלון THE JAFFA היפהפה ביפו לאחר עשור של בניה ושימור

 

שתיהן יפתחו תחת ניהול קבוצת המגהMajor Food Group :

מהחברות המובילות בעולם בתחום המסעדנות והאירוח

 

השף הישראלי של המסעדה: רועי ענתבי

 

-  The Jaffa   המלון היוקרתי הכי מדובר כעת בישראל, יפתח את דלתותיו בקיץ 2018 ויציג סטנדרטים חדשים של עיצוב מרהיב ואירוח יוקרתי ומוקפד.   The Jaffa שוכן במבנה ההיסטורי של בית החולים הצרפתי מהמאה ה-19, אשר עבר בעשור האחרון תהליך שימור ושחזור קפדני לצד בניית אגף חדש ומודרני. את התהליך המורכב הובילו אדריכל-העל ג׳ון פוסון יחד עם משרד רמי גיל אדריכלים, תוך שילוב בין אלמנטים אדריכליים היסטוריים לתכנון עכשווי.  המלון כולל  120 חדרים ו-30 דירות פאר פרטיות.

 The Jaffa – הינו מיזם של חברת הנדל״ן והמלונאות RFR Holding שבסיסה במנהטן ונמצאת בבעלות אייבי רוזן ומייקל פוקס. החברה מחזיקה בין שאר נכסיה במסעדות היוקרה המדוברות ביותר בניו יורק, מועדונים פרטיים ונדל"ן באירופה.  בין היתר נכתב על מסעדת Casa Lever – שבבעלות  RFR במנהטן :"העיצוב בה מעורר השראה והתפריט מושלם".

במתחם יפתחו  Don Camillo – מסעדה איטלקית קלאסית בסגנון ניו יורקי ולצדה  Golda’s Delicatessen – דלי ניו יורקי – ראשון מסוגו שייפתח בישראל. שני המתחמים פונים לחצר פנימית קסומה, לב ליבו של המיזם בו ניצב שריד יפהפה של חומה צלבנית מהמאה ה-13, שנתגלתה במהלך החפירות ומעטרת גם את הלובי. זוהי חומה עגולה, שאבניה כמו מאירות את החצר הפנימית. המסעדות יהיו פתוחות לקהל הרחב כמו גם לאורחי המלון, כאשר הכניסה אליהן תתאפשר גם מחזית רחוב יפת ותפעלנה כמוקדי משיכה עצמאיות ואוטונומיות. 

על קבוצת MFG Major Food Group

‏מדובר בחברת מסעדנות ואירוח ניו יורקית, שייסדו מריו קרבונה, ריץ׳ טוריזי וג׳ף זלזניק - השלושה בעלי ידע נרחב בתחומי המזון, האירוח והעסקים. יחד הצליחו ליצור זן חדש של מסעדות קונספט המחזיקות ברמה הגבוהה ביותר של איכויות המזון המוגש בהן ושירות ללא דופי המייצרים אווירה מהנה ביותר. הקבוצה עובדת בשנים האחרונות עם מר אייבי רוזן והוא זה שרתם אותם לפתוח ולאפיין את מסעדות The Jaffa  . אלו הפרויקטים הראשונים של הקבוצה בישראל.

 

MFG צמחה ממסעדה קטנה הממוקמת בליטל איטלי בניו יורק, לחברת אירוח ענקית האחראית על רשימה של מסעדות אייקוניות בניו יורק. לאורך הדרך עוררה וממשיכה לעורר תשומת לב בינלאומית על סגנונה והייחודיות הקולינרית של המסעדות אותן היא מקימה. כיום MFG  נחשבת לחברת האירוח בעלת הצמיחה המהירה ביותר בארה"ב.

במסגרת המיזמים המשותפים של חברת RFR עם MFG  ניתן למצוא, בנוסף למסעדות החדשות בישראל, את המסעדות בבית סיגרם האייקוני בניו יורק  (בבעלות אייבי רוזן). בה מפעילות את   THE GRILL ו-THE POOL מהלך המסמל סגירת מעגל בתהליך שחזור החלל האייקוני בו פעלה בעבר מסעדת Four Seasons.  ובסוף שנת 2017 פתחה את Lobster Club, לשעבר The Brasserie.

 

בנוסף מפעילה ‏ ‏MFG  מסעדות וברים ביניהם: Carbone (בניו יורק, הונג קונג ולאס וגאס) ZZ’s Clam Bar, Dirty French, Santina, Parm (בסוהו, איצטדיון היאנקיז, אפר ווסט סייד, פארק באטרי ו-Barclays Center) ו- Sadelle’s (ניו יורק ולאס ווגאס) ואת ה- Polynesian. MFG מפעילה גם בר בלובי של מלון Ludlow ומספקת את כל שירותי ההסעדה, המזון והאירועים של המלון.

קצת מספרים על MFG:    

-           18 מסעדות מנוהלות בחברה.

-          בבעלותם 3 מסעדות בעלות כוכב מישלן :  Carbone - אוחזת ברצף בכוכב החל משנת 2014 ועד היום,  

Italian Specialtie Torrisi זכתה בכוכב בין השנים 2013-2015 ואילו ZZ’s Clam Bar אוחזת ברצף בכוכב החל משנת 2015 ועד היום.

-          12 ברי קונספט | 1700 מקומות ישיבה | 6 מועמדויות לפרס ג'יימס בירד | מעל 1000 עובדים.

 

 

  מסעדה איטלקית קלאסית

התפריט שיוגש במסעדה, מייצג שילוב מדויק בין המטבח האיטלקי, הניו יורקי והים תיכוני. הקונספט והחיבור בין הטעמים נוצר ע"י MFG ושף רועי ענתבי, שלמדו במהלך החודשים האחרונים את תוצרת השוק המקומי, הספקים והמגדלים זאת בכדי להרכיב  תפריט שנשען על חומרי גלם ישראליים מובחרים ומתאים לרמה הגבוהה של רף מסעדות הקבוצה בעולם ובניו יורק בפרט.  מטבח אחורי של לימוד ועשייה הוקם כשנה לפני פתיחת המתחם, בו בנו הצוותים את התפריטים וערכו ניסיונות רבים עד שהגיעו למוצר השלם.

ההשראה למסעדת דון קמילו היא מסעדת Carbone –הממוקמת בגריניץ' וילג' בניו יורק. עם השנים הפכה למוסד ניו יורקי מובהק. המסעדה מעוטרת בכוכב מישלן מאז שנת 2014.

התפריט משקף את הידע הנרחב בכל הקשור למטבח האיטלקי וכולל  מנות כמו : פסטות הנעשות במקום כמו -   Rigatoni alla Norma,- קלאסיקה איטלקית של הום מייד ריגטוני עם עגבניות וחצילים מקומיים  | Tortellini al Ragu טורטליני ממולא בגבינת עיזים מקומית ברוטב ראגו טלה. קרודו  Yellow Tail Jaffa – דג ילו טייל עם תפוזים, צ'ילי ומנטה | Tonna Calabrese  - טונה ים תיכונית, חצילים חרוכים וצ'ילי מקלבריה.  מנות נוספות מציגות את מיטב הדגה והבשר המקומי כמו: Orata Oreganta – דניס,  גרעיני חומוס ברוטב אורגנו טרי | Pollo Milanese – חזה עוף עם סלט ארוגולה ועגבניות. התפריט כולל גם מגוון מנות בשריות:  Lamb Grigliata צלעות כבש בגריל ומנטה, סטייק אנטריקוט משובח ועוד.

השף קונדיטורית טל הניג ( לשעבר מול ים) אמונה על תפריט הקינוחים ונתנה פרשנות אישית משלה לקינוחים איטלקיים קלאסיים כגון:  Banana-Coconut Fantasia טייק אוף טרופי לקינוח הבננה ספליט.  עוגת גבינה מצופה בתפוזי jaffa. כל אלו לצד גלידות וסורבטים שמכינים במקום.

תפריט היינות נבנה על ידי הסומלייה גל זוהר ומציג מבחר גדול של מיטב היינות הישראלים לצד יינות איטלקים וצרפתים קלאסיים. תפריט קוקטיילים נרחב יוגש גם כן במסעדה.

במסעדה  124 מקומות ישיבה המחולקים בין מתחם המסעדה השוכן במבנה היסטורי מרהיב מהמאה ה- 18 לבין חלקה החיצוני הממוקם בחצר הפנימית היפיפייה.        יפת 36 , שעות פתיחה: 18:00 – 24:00

- דלי ניו יורקי

גולדה (על שם גולדה מאיר) הינה מעדניה ניו יורקית קלאסית, ראשונה מסוגה בארץ, שתהיה פתוחה החל מהשעה 11:00  בבוקר ותגיש קלאסיקות ניו יורקיות כמו: בייגלס ולקס, כריכי סלטי ביצים, טונה מלטס (Tuna Melts), צ'יז בורגרים, סנדוויצ'ים עמוסי פסטרמה, סלמי וביצים וכריכי טריפל דקר (Triple Decker Sandwich) עם פסטרמה / סלט עוף/ סלט ביצים/ סלמי ועוד. בגזרת התוספות  -  מלפפונים חמוצים, סלט קולסלואו וצ'יפס.

כל אלו יוגשו מדלפק המטבח הפתוח הפונה אל החצר הפנימית היפה של המלון. עם אפשרות לקחת הביתה. בגולדה 64 מקומות ישיבה.

שעות פתיחה:  11:00 – 23:00

טל' להזמנות מקום במסעדות:  03.7785660

 

 (המסעדות אינן כשרות).

על שף רועי ענתבי

שף רועי ענתבי נחשב לאחד השפים המחוננים בתחום.  הגיע למלון THE JAFFA   לאחר שהוביל את מסעדת ברטי בת"א ובתחום המלונאות היה שותף לפתיחת מתחמי ההסעדה של מלון ממילא בירושלים. בעברו, עבד לצדו  של שף מאיר אדוני בכתית.  במסגרת העבודה לצד MFG,  נסע ענבתי לארה"ב למשך שלושה חודשים בהם עבד במסעדות הקבוצה בניו יורק ובלאס וגאס ולמד מקרוב את שיטות העבודה וההקפדה היתרה על הפרטים הקטנים.  במסגרת השותפות היצירתית שלהם הגו יחד את תפריטי המסעדות של מלון בשילוב הטאץ' של ענתבי והקבוצה.

 

 

אודות The Jaffa

The Jaffa הוא אחד הנכסים הנכללים במותג Luxury Collection של רשת Marriott הבינלאומית. הנכס שוכן בלב העיר העתיקה של יפו, בסמוך לנמל ולשוק הפשפשים. The Jaffa כולל 2 בניינים: בית חולים צרפתי מהמאה ה-19 ואגף חדש. אדריכל העל הלונדוני ג׳ון פוסון, שידוע בגישתו המינימליסטית, תכנן את The Jaffa והוביל את פרויקט השימור הקפדני שעבר המבנה בעשור האחרון. The Jaffa כולל 120 חדרי מלון וסוויטות וו-30  דירות אירוח וכן בריכת שחייה חיצונית; מסעדות, בר-לאונג' יוצא דופן, שפועל בקפלה מהמאה ה-19; ספא היוקרה הראשון בישראל L. Raphael של רונית רפאל; מכון כושר מהחדשניים והמתקדמים בעולם . The Jaffa מציע נוף פנורמי של הים התיכון ומהחדרים והדירות נשקפים המראות המרהיבים של נמל יפו העתיק והסמטאות הציוריות של מושבת האמנים של יפו.

לקבלת מידע נוסף נא בקרו באתר:  Thejaffahotel.com

 

עבור לתוכן העמוד