מסעדת שף חדשה במלון דריסקו היוקרתי

18/07/2018
מסעדת שף חדשה במלון דריסקו היוקרתי (הגדל)

 

ZADA  

מסעדת שף חדשה במלון דריסקו היוקרתי נפתחה

בלוקשיין בו פעלה בעבר מסעדת "קרן" המיתולוגית

Zada מציגה את נפלאות המטבח העות'מאני בשיא הדרו עם תפריט עשיר ובו רמיזות להיסטוריה של המקום וגם מחווה מרגשת ל"קרן"

 

מלון דריסקו הינו אחד המלונות המדוברים בימים אלו בתל אביב, שוכן בבניין מרהיב ביופיו על גבול ת"א-יפו, במושבה האמריקאית ומקפל סיפור היסטורי עשיר של המבנה ושל העיר כולה. המלון בגלגולו ההיסטורי זכה לארח את עשירי אמריקה, אנגליה וגרמניה ואפילו את הסופר הנודע מארק טווין. בפתיחתו המחודשת הושקעו כ- 120 מיליון ₪, החל ברכישת הנכס, דרך השימור הקפדני ועד לאבזורו המרהיב.

המבנה עבר בשנים האחרונות שיפוץ מקיף לרבות שחזור של ציורי קיר יוצאי דופן שצוירו "בשנת 1925. תהליך השחזור דרש חודשים רבים של עבודה מאומצת של אנשי מקצוע ואמנים מהארץ ומהעולם. חלק מהציורים מעטרים את קירות המסעדה החדשה.


זאדה- "
ZADA", מסעדת שף עות'מאנית במקום, מציגה תפריט עשיר ומפתיע, רווי ניחוחות מהמטבח המלכותי באימפריה, היישר למחוזות הקולינריה העכשווית של ימינו. זאת בפרשנויות המותאמות לחיך הישראלי, מעשה ידיו של שף שחר ביטון.

מוגשות בה ארוחת בוקר יוצאת דופן, עם תפריט הכולל מבחר עצום של  דגים מעושנים, מנות בראנץ' יוצאות דופן, גבינות משובחות ועוד. 

המסעדה תפתח להרצה (לאורך כל חודש יולי ) עם תפריט ערב, בו תוגש ארוחת ערב יצירתית ומוקפדת.

כמחווה למסעדת קרן המיתולוגית של שף חיים כהן, הוכנסה לתפריט הערב מנת בורקס הסרטנים, אחת מהמנות האהובות והמזוהות ביותר שהוגשו במקום.

השם זאדה, הלקוח מהמיתולוגיה הטורקית, פירושו אל הרוח המופיע בגוף של זאב. כך גם המטבח בזאדה, כולו מחווה לתרבות ההדוניסטית העות'מאנית, שסמלה הבלתי מעורער, היו ארוחות שחיתות מפוארות, שנמשכו לעיתים עד כשבוע ימים וכללו שפע של מנות ומחוות.

 

ZADA, תפעל בחלל מרהיב ששימש בעבר כבית מרזח של "מלון ירושלים" (כך נקרא המלון באחד מגלגוליו ההיסטורים) במבנה בעל קשתות הגבוהות ובקירות המעוטרים בציורי קיר שצויריו במקום בתקופות השונות.  במסעדה 80 מקומות במגוון אפשרויות ישיבה והיא סמוכה לבית נורטון, מבנה עץ וותיק, בו פעלה בעבר מסעדת "קרן" המיתולוגית של חיים כהן.  בצמוד למסעדה, גינת ירק, בה מגדל השף  עשבי תבלין אורגנים, לשימוש שוטף במנות השונות.

מוקד קולינרי נוסף במלון הוא ה-בר דה דריסקו, הנמצא במפלס הכניסה ובו 40 מקומות ישיבה בבר, לאונג' ויציאה לגינה מרהיבה.

מקום אידיאלי לדרינק לפני הארוחה או לבילוי לילי אינטימי באווירה סקסית, שם ניתן לבחור מתוך תפריט קוקטיילים, לצד תפריט בר ייחודי ובו בין היתר טרטר פילה בקר, ברוסקטות של לחם יוגורט ועוד.

מלון דריסקו מציע מגוון רחב של חדרי יוקרה, סוויטות מפוארות, חדר כושר מאובזר ובר אלגנטי שעוצבו בסגנון ערבסקי ואירופאי קלאסי. עוד בטרם נפתח זכה להיבחר כמלון הראשון בתל-אביב, הנמנה על קבוצת המלונות היוקרתית The Leading Hotels of the world.

על התפריטים:

תפריט הערב (הרצה) יהיה מבוסס על דגים, פירות ים וירקות ובמנות בשר שמזוהות עם המטבח העות'מני: ממולאים החדשים - מנה טורקית עות'מנית, שתקבל טעם ממכר בעיצוב חדשני, מנות קבב מסורתי, שהכנתו אורכת שבוע, עד מאפים שהחלו את דרכם באימפריה, כל אלו רק חלק מתפריט המסעדה.

בין שלל המנות: מנטי טלה ומנטה, קציפת יוגורט כוסברה וירקות ירוקים| דיונון סגול בחמאת סומק וליים, עלי חמציץ, תרד צעיר, בצל אדום, שומר צעיר בלחם טורקי בגריל| מאפה טורקי מסורתי במחית עגבניות ,בשר טלה וגבינת טולום| פילה דג ים עם קרם תפו"א, קוניאק ותמרים (מנה 1)    כרוב שחור במילוי גבינה טורקית, קטיפת זוקיני צהוב וזוקיני ירוק פריך (מנה 2)

בנוסף, מספר עיקריות עשויות ומוגשות בכלי חרס מיוחדים, המכילים בתוכם שכבות של טעמים ושילובי מזון ייחודים בינהן: קבב טלה, בשמל חצילים, עגבניות שרופות ,קציפת ראטה כוסברה וחלומי נמס | נתחי טלה בבישול ארוך, מנגולד, חמציץ ולימון, ניוקי תפו"א ויוגורט בהרט

תפריט הבוקר העשיר מכיל היצע של מזנונים עמוסי כל טוב, כיד הסולטן, המבוססים על חומרי גלם מקומיים: עמדת לחמים ומאפים (תוצרת רביבה וסיליה), גבינות בוטיק, דגים מעושנים וכבושים מתוצרת ביתית, פס חם שיכלול קישים ומאפים מיוחדים חמים, הנאפים בזאדה (קיש ירקות לסוגיו עד כנאפה ובקלוואה מלוחה), פלטות ירקות מתובלים (בינהם ארטישוקים, שעועית ירוקה, אספרגוס, סלקים בייבי), פירות העונה, עוגות ועוד.

בנוסף למוצע במזנונים, כל סועד יוכל לבחור מנה עיקרית מתוך ספיישל יומי מתחלף, ביניהן:

בריוש פריך, שייטל, כוסברה, ביצת עין ורמולד חרדל | ראגו פטריות ותרד טורקי, גבינת פטה וביצת עין |ביצה עלומה על יוגורט ביתי, תרד וסלט מלפפונים קר| ערמת פנקייק שחור עם פירות יער ודבש.

 

שף שחר ביטון (40). החל את הרומן שלו עם המטבח בזמן שחי בניו יורק, שם נחשף למטבחים חדשים והתמזל מזלו לעבוד אצל אחד מגדולי המסעדנים והשפים בעולם-דניאל בולו. שחזר ארצה ניהל מספר מסעדות, בינהן הרשת "ניו יורק" ואז פנה לתחום המלונאות, שם התמחה באוכל ים תיכוני וצבר ניסיון של מעל עשור בניהול מטבחים של המלונות יערות הכרמל, אגמים ורויאל ביץ' אילת.

 

עבור לתוכן העמוד